Lease werkgever

Fiets van de zaak voor de werkgevers

wat zijn uw kosten en wat levert het op?

Stel de lease fiets voor uw personeel beschikbaar

Steeds meer organisaties stimuleren de fiets van de zaak. Het leasen van fietsen draagt bij.
Een fiets leasen voor uw personeel draagt bij aan diverse maatschappelijke uitdagingen.
Uw werknemers komen aan hun dagelijkse beweging, als bedrijf draag u ook nog eens bij aan een betere mobiliteit en aan een gezondere leefomgeving.
Naast alle maatschappelijke voordelen is het fiscaal erg aantrekkelijk om een fiets te leasen voor werknemers.

Hoe werkt het lease fietsplan?

Oriëntatiegesprek

Wat kan Enfietsen voor u betekenen? In het eerste gesprek gaan we kijken welke leasevorm bij u organisatie past. Vanuit daar gaan we een passend voorstel maken.

Laat u adviseren

Door onze passie voor fietsen kan Enfietsen u het juiste advies geven welke fiets het beste bij u past. Alles op fiets gebied is mogelijk.

De aansluiting

Enfietsen zorgt ervoor dat uw organisatie de beste overeenkomst krijgt met de leasemaatschappij. Uw werknemers kunnen hierna een fiets uitkiezen.

Welke fiets?

Via een testdag speciaal voor u organisatie, de website of in de winkel kunnen u medewerkers een fiets uitkiezen.

Opstappen

Eindelijk is het zover uw medewerker kan de fiets in de winkel ophalen of hem thuis laten bezorgen. De gehele looptijd houd Enfietsen contact over de onderhoudsbeurten en reparatie.

Persoonlijk advies?

Wilt u meer informatie neem dan contact op via info@enfietsen.nl 0852500528 of de contactpagina

Leasefiets regeling? Wij helpen u op weg!

Als leasefiets specialist faciliteren en begeleiden wij het gehele proces van aanmelden, bestellen en leveren, zodat er voor uw organisatie een overzichtelijke situatie ontstaat.

Meld u als werkgever aan bij enfietsen voor fietslease? Dan mag u rekenen op uitstekende begeleiding en een goed advies.

Samen zorgen we voor een aantrekkelijke fietslease regeling en een win-win-situatie voor alle betrokkenen.

Op deze pagina kunt u antwoorden vinden op de meest gestelde werkgeversvragen m.b.t. de leasefiets.


Heeft u meer vragen kom langs in de winkel of neem contact op via

info@enfietsen.nl of bel met 085-2500528

Bezoek onze winkel

Houtsmastraat 153
7002 KD Doetinchem

Openingstijden:

MaandagGesloten
Dinsdag09:00-18:00
Woensdag09:00-18:00
Donderdag09:00-18:00
Vrijdag09:00-18:00
Zaterdag09:00-17:00
ZondagGesloten
Lease een Huyser bij enfietsen

Wat zijn de voordelen van fietsende werknemers

  • Bepaal zelf of u meebetaalt aan de leasefiets van uw werknemers
  • Vitale onderneming, gezonde fitte werknemers, hogere productiviteit
  • Het ziekteverzuim neemt af , daalt gemiddeld met 1,3 dagen
  • Besparing mobiliteitskosten, automobiliteit is 13 keer duurder dan fietsmobiliteit
  • De werkkostenregeling? Die kunt u gebruiken voor andere belangrijke zaken.
  • Bespaar op parkeerkosten, brandstof en kilometervergoedingen.
  • Ook voor ZZP-ers

Hoe werkt zakelijke fiets lease voor een werkgever?

Als werkgever bied je kosteloos een fietsregeling aan aan je werknemers. Hierbij heb je drie opties: 1) de werknemer betaalt het leasebedrag zelf (geen kosten voor de werkgever); 2) de werkgever betaalt 100% van de leasekosten; of 3) je doet als werkgever een bijdrage aan het leasebedrag van de werknemer. Eventuele bijdragen vallen buiten de WKR en jouw medewerker kan de leasekosten volledig uitruilen met zijn/haar brutoloon. Dat levert een bruto-netto voordeel op van 25 tot 80%, inclusief overname van de fiets aan het eind van de looptijd. Bereken hieronder wat dit jouw medewerker oplevert.

Berekening lease

Meest gestelde vragen

Valt het aanbieden van een leasefiets binnen de WKR
Het voordeel van de nieuwe regeling is dat werkgevers een fiets aan kunnen bieden zonder dat dit ten koste gaat van de Werkkostenregeling. De leasefiets regeling valt in zijn geheel buiten de Werkkostenregeling, ongeacht of u als werkgever de leasekosten betaalt of de leaseregeling alleen faciliteert.
Wat gebeurt er met de kilometervergoeding
De onbelaste kilometervergoeding kan uitgekeerd worden in combinatie met de leasefiets. Dit werkt als volgt. Voor de afgelegde woon-werkkilometers met de leasefiets heeft de werknemer géén recht op de onbelaste kilometervergoeding. Echter, voor de dagen en/of kilometers dat de werknemer met een alternatief vervoersmiddel (eigen auto, OV) reist mag de werkgever de kilometervergoeding blijven uitkeren. Bijvoorbeeld: de werknemer gaat vóór de leaseregeling 5 keer per week met de eigen auto en ontvangt hiervoor een kilometervergoeding. Dankzij de nieuwe leaseregeling komt de werknemer twee dagen per leasefiets per kantoor en drie dagen per week met de eigen auto. De werkgever mag nog drie dagen per week kilometervergoeding blijven uitkeren. Belangrijk is dat werkgever en werknemer aannemelijk kunnen maken dat deze woon-werk kilometers niet met de leasefiets, maar met de auto of het openbaar vervoer zijn afgelegd.
Leasefiets én leaseauto
Wilt u als werkgever de mogelijkheid aan de werknemer bieden om zowel van een Leasefiets als leaseauto gebruik te maken? Dat kan! In de nieuwe fiscale regeling is het toegestaan dat een werknemer tegelijkertijd gebruik maakt van beide mobiliteitsoplossingen. Hiermee wil het kabinet het woon- werkverkeer per fiets stimuleren. Ook is het mogelijk om een Leasefiets en privé auto te combineren. Als werkgever betaalt u de kilometervergoeding op de dagen dat de werknemer besluit om de privé auto te gebruiken.
Hoe werkt de 7% bijtellingsregeling
De werkgever telt 7% van de consumentenadviesprijs van de fiets bij het inkomen van de werknemer. Hierop houdt de werkgever loonheffing in. De werknemer vindt deze bijtelling terug op zijn loonstrook. Dit werkt precies hetzelfde als voor de leaseauto. Voor een fiets van € 2.500, betaalt de werknemer € 175 aan bijtelling per jaar. Dit betekent € 175 / 12 = € 14,58 per maand. Dit bedrag telt de werknemer bij zijn bruto inkomen op en betaalt hierover vervolgens belasting. In de praktijk komt dit neer op een netto bedrag ronde € 5 per maand.
Wat is de ‘Cafetariaregeling’
Omdat niet elke werkgever in staat is de leasekosten te dragen kent de leaseregeling ook een mogelijkheid waarin de regeling wel door de werkgever wordt aangeboden, maar waarin de werkgever geen financiële bijdrage doet. Hierbij betaalt de werknemer (een deel van) het leasebedrag zelf door vrijwillig brutoloon uit te ruilen. De Belastingdienst heeft hiertoe een beleidsbesluit opgesteld vastgelegd in de zogenoemde ‘Cafetariaregeling’. De voorwaarde is dat in de leasefietsregeling duidelijk omschreven is wat de fiscale en andere inkomensgerelateerde gevolgen zijn en wat er gebeurt bij uitdiensttreding van de werknemer. Verder moeten er duidelijke afspraken gemaakt worden over de de tijdelijke verlaging van het brutoloon evenals de tijdsduur en het overeengekomen (lease) bedrag. De werknemer gaat daarbij akkoord met een tijdelijke verlaging van het brutoloon. De werkgever bepaalt hoe hij deze uitruil verwerkt in de salarisadministratie en of dit invloed heeft op de hoogte van het vakantiegeld, bonus of de dertiende maand van de werknemer.
Kan een contract eerder beëindigd worden
Nee, het contract heeft altijd een vaste looptijd van 36 maanden.
Is het mogelijk om accessoires bij een fiets te leasen
Ja, dat kan. Alles wat aan een fiets bevestigd kan worden, mag bij de fiets geleased worden. Een helm en ketting kunnen dus uiteraard mee geleased worden. LET OP: op het moment dat de werknemer de winkel uit fietst, is het leasecontract geactiveerd. Op dat moment kunnen er geen accessoires meer worden toegevoegd.
Wie is eigenaar van de fiets gedurende de leaseperiode
Gedurende de gehele leaseperiode is de leasemaatschappij eigenaar van de fiets.
Product toegevoegd aan verlanglijst
Product toegevoegd om te vergelijken.